TANTE KOOSJE | Kerkstraat 1 | 3632 EL Loenen a/d Vecht | T. 0294 - 233201 | info@tante-koosje.nl
Restaurant Tante Koosje

Tante Koosje's Chefkok

bistro

Onze chef: Roland Veldhuijzen

Deze nuchtere Fries is op 14 juli 1964 geboren te Heerenveen. Al snel bleek zijn liefde voor het koken; zijn vader was leraar als banketbakker en ook zijn oudere broer maakte carrière in de horeca.

Na de koksopleiding succesvol doorlopen te hebben en o.a. werkervaring opgedaan te hebben bij gerenommeerde bedrijven als 'De Wanne' in Ootmarsum en 'Het Jagertje' in Langweer. Hierna verliet hij Friesland om nog meer ervaring op te doen.

Hij ging onder Lucas Rive werken bij 'De Bokkedoorns' te Overveen. Na 6 jaar ging hij onder André van Doorn werken bij de 'Hoefslag' te Bosch en Duin. Na twee jaar 'Hoefslag' kwam hij terug als sous-chef van 'De Bokkedoorns'. In 2003 kwam de positie vrij als chef-kok bij 'Chapeau' te Haarlem. Al snel bleek zijn uitzonderlijk talent want Michelin bekroonde hem in zijn eerste jaar al met een ster. Na drie jaar lang met succes gewerkt te hebben in Bloemendaal volgde er in april 2006 een nieuwe uitdaging in Loenen aan de Vecht bij Tante Koosje. Een begrip in de gastronomie.

Bij zijn eerste kennismaking was hij meteen verliefd op het prachtige bedrijf. Hier kan hij zich helemaal uitleven als chef-kok. Zijn passie en liefde voor het vak blijkt wel uit zijn indrukwekkende menukaart met enkele signature gerechten van hem, wat dacht u van 'gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever' of 'op de graat gebakken tarbotfilet'.

Zijn stijl is puur; klassiek met moderne tinten. Sauzen vindt hij een zeer belangrijk onderdeel: 'een saus moet altijd gemaakt worden van de botten of graten van het product dat ik serveer'. Ook is hij zich zeer bewust van de seizoenen van de producten.

Openingstijden
  • Geopend van 18:00 - 22:00 uur (keuken)
    Zondag en maandag gesloten.
  •  
Adres
Sinds 2005